Power BI

De perfecte Power BI Dataset oplossing

Steeds meer organisaties gebruiken Microsoft Power BI voor het semantische datamodel. Daarom ontwikkelden wij dit 9-stappenplan om tot de perfecte Power BI Dataset oplossing te komen.

EK pool in Power BI dashboard en app

EK pool als databron voor Power BI dashboard

Binnen New Nexus circuleert altijd wel een ranglijst van een of andere sportieve challenge onder collega’s. Momenteel vormt de EK pool een leuke en eenvoudige databron om een mooi Power BI dashboard mee te maken. Zo simpel kan het zijn!

Taart met foto ter ere van vijfjarig bestaan New Nexus Data Solutions

Vijf jaar New Nexus Data Solutions

Eén juli 2016 kregen we de kans om bij New Nexus een nieuw platform op te zetten. We begonnen met 6 gedreven dataspecialisten. Nu, 5 jaar later, zijn we met 24 vakidioten, hebben we plezier in ons werk, zoeken we naar nieuwe wegen, hebben we de vrijheid om te zijn wie we willen zijn en groeien we door de dingen samen te doen.

Azure Data Factory

Git-integratie voor Azure Data Factory

Als je met meerdere collega’s samen wilt werken aan een Data Factory in Azure biedt Git-integratie uitkomst. Hiermee zorg je voor versiebeheer en is het mogelijk tussentijds op te slaan, werk je in aparte feature branches en richt je een release pipeline in om automatisch uit te rollen naar je verschillende omgevingen. BI consultant Frank Schepel legt je stap voor stap uit hoe je dat doet.

email notificatie op telefoon in broekzak

In 5 stappen naar een e-mail notificatie in Azure Data Factory

Azure Data Factory biedt zelf niet de mogelijkheid om e-mail notificaties te sturen. In deze blog laat Ruben Harders zien hoe je zelf een automatische e-mail notificatie ontwikkelt die het signaal geeft wanneer een pipeline gefaald is. Veel handiger dan steeds handmatig je laadprocessen te moeten checken!

Kies het beste speciaalbiertje dankzij Power BI

Je wilt jezelf na Dry January trakteren op een lekker speciaalbiertje, maar welke kies je? Er zijn er honderden en om van alle biertjes nu handmatig de waardering op te zoeken in Untappd… Mark scrapete de belangrijkste keuzeinformatie van verschillende websites en maakte er in Power BI een handig overzicht van. Doe er je voordeel mee!

Toevoegingen aan Power Platform maken het leven weer stukje gemakkelijker

In dit derde en laatste blog naar aanleiding van de Microsoft Ignite conferentie, vertelt Mark over de nieuwste ontwikkelingen aan het Power Platform. De toevoeging van Development Pipelines en Shared Datasets aan Power BI en van Robotic Process Automation aan Power Automate maakt de kans op fouten nog kleiner en ons leven weer een stukje gemakkelijker.

Ongekende performance met Snowflake

Snowflake is voor iedereen die van plan is om te migreren van on-premise naar de cloud. Maar ook als je in de cloud nog steeds performance problemen ondervindt, doordat er op de ouderwetse manier van datawarehousing is voortgeborduurd. Snowflake is sterk in het flexibel schalen zonder downtime en kan daarmee ongekende performance halen.

End-to-end dataoplossing met Azure Synapse Analytics (2/3)

In dit tweede deel van Marks blogs over Microsoft Ignite 2019 in Orlando, duikt hij dieper in Azure Synapse Analytics en de meerwaarde ervan voor verschillende data specialisten. Van het ophalen van gegevens uit diverse bronnen tot aan het publiceren en visualiseren van deze gegevens met Power BI.

Highlights van Microsoft Ignite (drieluik)

Tijdens de jaarlijkse conferentie Microsoft Ignite kunnen ontwikkelaars en IT professionals zich een week lang onderdompelen in presentaties, hands-on labs en meet & greets met experts. Onze data engineer Mark Vos was erbij in Orlando en vertelt in een drieluik over de highlights op het vlak van data en analytics.

Fast & realtime data in a microservice architecture

Een klant die de webshop van Wehkamp bezoekt, produceert en gebruikt tegelijkertijd een enorme hoeveelheid data. Hoe zet Wehkamp die data zo snel mogelijk in voor een optimale gebruikerservaring? BI consultant Annemijn van der Vaart neemt je mee in het verhaal van Mark van Gool, technisch product owner en data architect bij Wehkamp.

Sneller inzicht in je data door te genereren met Biml 

Stel je voor dat je verschillende bronnen aan data beschikbaar hebt die je graag visueel wilt vormgeven in dashboards en rapportages. Dan wil je deze data graag snel, dynamisch en op eenduidige wijze laden in je datawarehouse zonder handmatige ingrepen. Hiervoor kun je gebruik maken van Biml.

Google Analytics: Een praktische toepassing van Data Science

Al geruime tijd is de term data science aan het rondzingen. In korte tijd is de vraag naar data science enorm toegenomen, daarmee ook de toepassingen op dit gebied. Zo heeft iedereen wel eens gehoord van Artificial Intelligence of Machine Learning, maar weten nog maar weinigen wat nou de mogelijkheden hiervan zijn voor hun bedrijf.

Business Intelligence en Data Science

Business Intelligence (BI) is voor veel bedrijven niets nieuws, maar er zijn ook steeds meer bedrijven die aan de slag willen met Data Science. Maar wat is Data Science nu precies? In deze blog legt Annemijn van der Vaart uit wat Data Science is en wat de verschillen tussen Data Science en BI zijn.

Open data deur

Onlangs heeft Bas ter Bekke een symposium ‘All about data’ in het UMCG in Groningen bezocht. Een symposium met veel interessante sprekers en gesprekken over data in de zorg en medische sector. Bas deelt in deze blog zijn ervaringen: Tijdens dit symposium werd duidelijk dat de stortvloed aan data veel kansen bied.