New Nexus Solar Racing Team

Uitdaging Internet of Things

Er komen steeds meer draadloze apparaten en sensoren op de markt. Hoewel er veel innovatie op het gebied van deze hardware is ligt de echte uitdaging in het analyseren van de data die deze IoT genereert.

Hoe zorgen we dat we niet verdrinken in de hoeveelheid data? Welke gecombineerde gegevens leveren ons daadwerkelijk meerwaarde? Op welke manier kunnen we de data gebruiken om processen te verbeteren, efficiënter maken en zuiniger te leven.

Toepassing Internet of Things

We hebben een methode toegepast waarmee we de optimale snelheid van de boot berekenen. De sensoren in de solarboatgenereren data waarop multidimensionale regressies zijn uitgevoerd. Door het kilometerverbruik per snelheid te plotten, is het snelste en meest efficiënte vermogen te bepalen.

Toegevoegde waarde voor New Nexus Solar Racing Team

De bestuurders van de boot kunnen nu op basis van data in plaats van gevoel de optimale snelheid bepalen. Tijdens de race kunnen ze constant monitoren hoever de accu’s opgeladen zijn, hoeveel stroom er door de zonnepanelen bij komt en wat het verbruik is (afhankelijk van o.a. wind, snelheid, temperatuur, gewicht etc). Zo is te bepalen hoeveel capaciteit er is om op optimale snelheid het parcours af te kunnen ronden. Door het gebruik van deze inzichten zijn we tweemaal in de top 3 van het NK Eneco Zonnebootrace gekomen!

Pijler: Data Science

Trefwoorden: Internet of Things (IoT), Analytics, Statistical Modeling 

Uitgevoerd voor

Uitgevoerd door