De belangrijke speler op de markt

Door Gartner al meer dan 10 jaar op rij gepositioneerd als leider op het gebied van analytics en business intelligence, heeft Microsoft zich bewezen als belangrijke speler op de markt. Zowel op het vlak van on-premise technologie als cloud technologie, behoort Microsoft tot de absolute top.

 

On-premise

SQL Server is dé oplossing voor een on-premise BI omgeving. Deze suite bestaat uit Integration Services voor het laden en transformeren van data, Analysis Services voor het ontwikkelen van o.a. OLAP-kubussen en Reporting Services voor het ontwikkelen en presenteren van diverse vormen van rapportages. Voor opslag wordt Database Services gebruikt.

 

Cloud

Gaandeweg is een groot aantal onderdelen van SQL Server geschikt gemaakt voor de cloud. Alle clouddiensten van Microsoft zijn verzameld onder de naam Azure. Azure is continu in beweging om bedrijven te kunnen ondersteunen bij de meest recente ontwikkelingen, zoals het internet of things (IoT), big data, machine learning, predictive analytics, prescriptive analytics en meer.

Onderdeel van Azure is de Cortana Intelligence Suite. Een set van diverse componenten om uiteindelijk met een totaaloplossing invulling te kunnen geven aan de informatievraag. Onderstaande plaat geeft weer hoe -met behulp van de diverse services binnen Azure- data omgezet kan worden tot informatie. Informatie die gebruikt kan worden om over te gaan tot actie om zo een efficiëntere en slimmere organisatie te worden.

Eén van onze specialisten

Ook in gevallen waarin men nog niet volledig wil of kán overgaan naar de cloud, biedt Azure mogelijkheden. Diverse services maken het mogelijk om een hybride omgeving te realiseren zonder daarbij in te leveren op functionaliteit.

 

Power BI

Visualisatie van gegevens gebeurt met behulp van Power BI. Power BI biedt de mogelijkheid om gegevens vanuit verschillende bronnen te kunnen combineren en te presenteren in rapporten en dashboards. Power BI biedt een breed scala aan visualisatiemogelijkheden, dashboards die gedeeld kunnen worden én zijn geschikt voor mobiele apparaten.

New Nexus en Microsoft

New Nexus Business Intelligence is partner van Microsoft en beschikt over grote groep Microsoft-specialisten met jarenlange ervaring en kennis op het gebied van onder andere SQL Server, Azure en Power BI. Door middel van trainingen, cursussen en certificeringen zorgen we ervoor dat deze kennis up-to-date blijft, zodat we te allen tijde een passend en toekomstvast advies kunnen uitbrengen, die we daarnaast ook graag samen met klanten willen implementeren. Wil je meer weten, neem dan gerust contact met mij op.

Gerelateerde cases