Dé oplossing voor visualisatie en analytics

Power BI is Microsofts snel in populariteit groeiende oplossing voor visualisatie en analytics. Het kan zowel voor self-service als voor enterprise oplossingen worden gebruikt.

Power BI biedt de mogelijkheid om gegevens vanuit verschillende bronnen te kunnen combineren en te presenteren in intuïtieve en flexibele rapporten en dashboards. Power BI biedt een breed scala aan visualisatiemogelijkheden. Rapporten en dashboards kunnen eenvoudig worden gedeeld en zijn geschikt voor mobiele apparaten.

 

Product

Power BI bestaat uit de volgende drie componenten:

  • Power BI Desktop
  • Power BI Service (cloud)
  • Power BI Mobile Apps

Eén van onze specialisten

Power BI Desktop

Power BI Desktop wordt gebruikt voor het ophalen, modelleren en combineren van data in datasets. Dit kan voor een groot aantal bronnen: alle gangbare databases, open data en diverse connectoren voor applicaties.

In Power BI kunnen deze datasets worden gevisualiseerd met een breed scala aan grafieken, kaarten en diagrammen. Met deze visualisaties maak je eenvoudig interactieve dashboards om zo nieuwe inzichten in je data te verkrijgen.

 

Power BI Service (cloud)

Door deze dashboards te publiceren naar de Power BI Service kunnen de datasets, dashboards, en daarmee ook de inzichten, worden gedeeld. Met Power BI Service wordt de oplossing ook beheerd op het cloudplatform. Denk hierbij aan het autoriseren van gebruikers en het geautomatiseerd verversen van de data. Dit platform biedt als voordeel dat er geen lokale software beheerd en geïnstalleerd hoeft te worden

 

Power BI Mobile Apps

Met Power BI Mobile Apps kunnen dashboards worden gebruikt onafhankelijk van je locatie. Dit in combinatie met touch-ondersteuning, pushmeldingen en mobiel specifieke lay-outs voor rapporten en dashboards. Deze app is beschikbaar voor Windows, iOS en Android.

New Nexus en Power BI

Bij New Nexus helpen we graag met het vinden van een passende BI-oplossing voor jouw organisatie. Wil je graag weten welke rol Power BI daar in kan vervullen? Of heb je andere vragen over Power BI? Neem dan gerust contact met mij op. Workshops en trainingen Power BI, eventueel op je eigen bedrijfsdata, behoren ook tot de mogelijkheden.