Één van de belangrijkste tools op het gebied van data science

Al jaren is R één van de belangrijkste tools op het gebied van data science. R is een softwarepakket dat gebruikt kan worden voor het toepassen van data-analyse. Zowel beschrijvende statistieken als ingewikkelde algoritmen kunnen worden toegepast in R.

R is gratis beschikbaar en open-source. R komt standaard met een aantal packages waarin al bepaalde functionaliteit beschikbaar is. Doordat R gratis is, is er ook een grote community die er voor zorgt dat er nog veel meer functionaliteit wordt ontwikkeld en beschikbaar wordt gesteld. Hierdoor is het voor bedrijven een stuk makkelijker geworden om complexe algoritmen op hun data toe te passen.

 

Product

De twee belangrijkste componenten van R zijn RStudio en RShiny. RStudio is de editor die je kunt gebruiken voor het schrijven van je script. Hierin kun je je data analyseren, je script opmaken en data visualiseren. Wanneer de analyse klaar is en je de data wilt visualiseren en presenteren, kun je gebruik maken van RShiny. Hoewel dit meer programmeerwerk vereist dan visualisatiesoftware als Power BI en Tableau, kun je zonder bijkomende kosten je dashboard online presenteren.

 

Voorbeeld

Bij diverse klanten zetten wij R in. Voor het opmaken van de risicoanalyse bij Payt konden we bijvoorbeeld heel goed gebruik maken van de beschikbare packages in R.

Eén van onze specialisten

New Nexus en R

Wil je met Data Science aan de slag en wil je graag weten of R daar een rol in kan vervullen, neem dan gerust contact met mij op. Wij verzorgen ook workshops en trainingen die er op gericht zijn om meer bekend met R te raken.

Gerelateerde cases