Haal meer uit je data met Tableau!

Tableau is al jaren één van de marktleiders op het gebied van datavisualisatie en analytics. De software onderscheidt zich van de concurrentie doordat het zeer eenvoudig in het gebruik is. Zowel het analyseren van data als het creëren van interactieve dashboards doe je intuïtief met drag-and-drop, zonder daarvoor te hoeven coderen.

 

Product

Een typische Tableau omgeving bestaat uit de volgende componenten:

  • Tableau Desktop
  • Tableau Server/Online
  • Tableau Prep

Met Tableau Desktop maak je connectie met databronnen, creëer je nieuwe inzichten in je data en maak je visueel aantrekkelijke dashboards.

Wanneer je deze nieuwe inzichten en dashboards wilt delen met andere collega’s heb je Tableau Server of Tableau Online nodig. Tableau Server is ook de centrale omgeving waarin je bijvoorbeeld de autorisatie en dataverversing beheert. Tableau Online behelst hetzelfde als Tableau Server maar wordt gehost door Tableau zelf. Daarmee heb je dus geen omkijken naar de benodigde hardware.

Door de komst van Tableau Prep is het schrijven van ingewikkelde queries voor data-ontsluiting verleden tijd. Het is de ideale tool om op een visuele manier data uit verschillende bronnen te halen, bij elkaar te brengen en te bewerken. Doordat Tableau Prep naadloos samenwerkt met Tableau Desktop en Tableau Server/Online kun je gemakkelijk met de geprepareerde databronnen connectie maken en gebruiken voor verdere analyse.

Voorbeeld

Hieronder staat een voorbeeld van een dashboard met fictieve verkoopdata. Is het resultaat in Nederland in alle maanden ondermaats? En welke categorie doet het eigenlijk het best in Duitsland? Probeer achter de antwoorden te komen door de filters aan te passen of door op de interactieve grafieken te klikken!

Eén van onze specialisten

New Nexus en Tableau

Bij New Nexus helpen we graag met het vinden van een passende BI oplossing voor jouw organisatie. Wij gebruiken daar altijd de beste software uit de markt voor. Wil je graag weten of Tableau daar een rol in kan vervullen, neem dan gerust contact met mij op. Tevens verzorgen we workshops en trainingen die er op gericht zijn om meer bekend met het product te raken.